Podcast ‘Money Matters’

Over geld en impact

‘Money makes the world go round’. Maar draait geld ook de goede kant op? In deze podcast gaat Social Finance NL op zoek naar het antwoord op de vraag hoe je sociale impact nou het beste kunt financieren.

Iedere aflevering staat een ander thema centraal en gaat Ruben Koekoek samen met wisselende co-hosts Sandra Ballij, Céline Pessers en Björn Vennema in gesprek met politici, investeerders, filantropen, banken, sociaal ondernemers en andere specialisten. Zo spreken zij onder andere met oud-Triodos Marilou van Golstein Brouwers, oud-politicus Aart de Geus, Sandra Phlippen van ABN AMRO en Derk Jan Terhorst van Tony’s Chocolonely.

Om de week verschijnt er een nieuwe aflevering online, waarin de gast een interessant inkijkje geeft in zijn of haar wereld en er vooral veel over geld en impact wordt gepraat.

#01. De potentie van impact investing

Met Marilou van Golstein Brouwers

Naar de podcast

In deze aflevering spreken Ruben Koekoek en co-host Björn Vennema een van de grondleggers van de impact investing: Marilou van Golstein Brouwers. Wordt impact investing het nieuwe normaal en wat is de toekomst van impact investing? Lees hier de shownotes en het transscript van de aflevering.

Derk Jan Terhorst

#02. Het financieren van groeiende sociale ondernemingen

Met Derk Jan Terhorst

Naar de podcast

In deze aflevering spreken Ruben Koekoek en co-host Sandra Ballij de Chief Financial Officer van Tony’s Chocolonely: Derk Jan Terhorst. Hoe financier je de groei van een sociale onderneming en welke rol speelt de CFO daarin? Lees hier de shownotes en het transscript van de aflevering.

Simone Brummelhuis

#03. Gendergelijkheid en eerlijke kansen

Met Simone Brummelhuis

Naar de podcast

In deze aflevering spreken Ruben Koekoek en co-host Sandra Ballij met de oprichtster van The Next Women en het Borski Fund: Simone Brummelhuis. Over diversiteit, gendergelijkheid en eerlijke kansen voor sociale ondernemers. En natuurlijk het financieren van deze sociale ondernemers. Lees hier de shownotes en het transscript van de aflevering.

#04. Hoe investeren we ons toekomstbestendig uit de coronacrisis?

Met Sandra Phlippen

Naar de podcast

In deze aflevering spreken Ruben Koekoek en co-host Björn Vennema de Hoofdeconoom van ABN AMRO, Sandra Phlippen. Over hoe we ons toekomstbestendig uit de coronacrisis kunnen investeren. Maar ook hoe we sociale impact op thema’s zoals omscholing en schuldenproblematiek kunnen realiseren. Lees hier de shownotes en het transscript van de aflevering.