IMPACT AND THE CITY

De gemeente staat voor enorme uitdagingen, maar heeft slechts beperkte middelen tot haar beschikking. Dit rapport zet uiteen hoe gemeenten gebruik kunnen maken van het impact ecosysteem om maatschappelijke vraagstukken in de omgeving op te lossen.

Wij hebben de 44 grootste gemeenten (G4 en de G40) gevraagd een enquête in te vullen. Uit dit onderzoek komt naar voren dat gemeenten wel aan de slag willen met het impact ecosysteem, maar ook dat er gebrek aan capaciteit is om gemaakt beleid uit te voeren.

DE TALKSHOW

Het rapport werd gepresenteerd tijdens een gelijknamige talkshow in De Balie in Amsterdam. Tijdens de talkshow gaat Ruben Koekoek in gesprek met vertegenwoordigers van een aantal gemeenten: Ellen Oetelmans (Amstedam Impact), Reinder Douma (Den Haag), Sabina Gietema (Platform 31). De Vlaamse oud-premier en vice-voorzitter van de Europese Investeringsbank Kris Peeters geeft zijn visie op de bijdrage die Europa kan leveren. En natuurlijk is er ruimte voor vragen uit het (virtuele) publiek.

Geen tijd om te kijken? Lees hier de samenvatting van de talkshow.

Hieronder vind je een sfeerimpressie van de interactieve talkshow

DE ROADSHOW

Op vrijdag 22 april gingen Ruben Koekoek, Anna Verkaik en Nina Berculo op pad voor een roadshow dwars door Nederland om het rapport Impact and the City aan zoveel mogelijk gemeenten persoonlijk aan te bieden, zodat zij aan de slag kunnen met de impact economie. Saskia Bruines – wethouder in Den Haag, Esmah Lahalah – wethouder in Tilburg, Fatma Kaya – wethouder in Amersfoort, Jeroen Joon – wethouder in Apeldoorn, Michiel van Willigen – wethouder in Zwolle, Guido Rink – wethouder in Emmen, Ojanne De Vries – fractievoorzitter in de gemeenteraad van Heerenveen, Ruud Meijer – projectleider bij de gemeente Haarlem en Ellen Oetelmans – programmamanager Amsterdam Impact namen het rapport in ontvangst.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over Social Finance of het Impact And The City rapport? Neem dan contact met ons op.