Maatschappelijke diensttijd (MDT) is een landelijk programma voor jongeren van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Tijdens MDT kiezen jongeren ervoor zich vrijwillig in te zetten voor de samenleving, ontwikkelen ze hun talenten en ontmoeten zij nieuwe mensen. Al meer dan 60.000 jongeren hebben een MDT gedaan en komende tijd starten nog eens ruim 98.000 jongeren aan deze ontdekkingsreis. De ambitie is dat elke jongere in Nederland kan meedoen aan een MDT, nu en in de toekomst!

Duurzame doorontwikkeling

Al sinds 2019 draagt SFNL bij aan dit mooie programma. Als adviseurs binnen het beleidsteam MDT bij OCW richten we ons vooral op duurzame doorontwikkeling van MDT en de structurele inbedding van het programma in de samenleving. Dit doen we onder meer door het ontwikkelen van strategische samenwerkingen met gemeenten, bedrijfsleven en fondsen en door het vergroten van de impact van MDT op verschillende maatschappelijke opgaven, zoals integratie/ inburgering, eenzaamheid en kansengelijkheid. Zo bouwen we mee aan een duurzaam toekomstperspectief voor MDT.

MDT – doe je mee?

Binnenkort komt een nieuwe MDT-subsidie beschikbaar om de verdere groei van MDT te realiseren. Dit biedt maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en gemeenten de kans om subsidie aan te vragen voor een MDT-project. Zowel bestaande als nieuwe organisaties kunnen – samen met een partnerschap van meerdere organisaties – een aanvraag doen voor een MDT-project. We hebben al met menig relatie in ons netwerk over de mogelijkheden gesproken. Benieuwd naar wat MDT voor jou kan betekenen? Lees hier hoe je je kan aansluiten bij MDT en blijf op de hoogte over nieuwe subsidieregelingen door hier je gegevens achter te laten! Of neem contact op met één van onze collega’s die betrokken zijn bij MDT (Rob, Laura, Dieuwertje, Lisa)