Dieuwertje Roos

Associate

BIOGRAFIE

Dieuwertje versterkt sinds oktober 2022 het team van Social Finance NL als Associate. Ze werkt onder andere aan de Health Impact Bond Valpreventie om het aantal valincidenten onder ouderen te verminderen. Ook ondersteunt ze een groot vermogensfonds bij hun ambitie om impact investing in te zetten voor hun doelstellingen op het gebied van dak- en thuisloosheid.

Voordat Dieuwertje bij Social Finance NL startte, werkte ze bij adviesbureau Vannimwegen, dat adviseert op het gebied van wonen en organisatieontwikkeling. Voor verschillende gemeenten en woningcorporaties heeft ze strategiesessies begeleid, een woonzorgvisie helpen ontwerpen in de rol van projectleider en beleidsadviezen geschreven. Dieuwertje heeft internationaal recht (LLM),  geschiedenis en rechtsgeleerdheid (BA) gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie liep ze stage bij mensenrechtenadvocate Liesbeth Zegveld. Daarna vertrok ze naar New York voor een stage bij de Nederlandse Vertegenwoordiging bij de VN.

Dieuwertje kan zich nog niet meten aan Vivianne Miedema, maar in haar vrije tijd is ze wel elke week te vinden op het middenveld van de Amsterdamse voetbalclub Arsenal!