SFNL is inmiddels al voor het tweede jaar op rij met veel plezier uitvoerder van het Sociaal Innovatiefonds (SIF), een impactfonds als initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) dat werkgevers ondersteunt die op grotere schaal aan de slag willen met inclusiviteit en daarbij duurzame banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

We kijken terug op een succesvolle eerste pilotfase van het SIF in 2022, waarin drie werkgevers door het SIF zijn begeleid en gefinancierd die gezamenlijk bijna 330 banen gaan realiseren. Onze eigen Rob Peelen, programmamanager van het SIF, was op 26 januari 2023 te gast in het BNR middagprogramma ‘Zakendoen’ en vertelt daarin over de doelen en ambities van het Sociaal Innovatiefonds. Luister hier naar het interview. In aanloop naar een mogelijk landelijk fonds in 2024 heeft het Ministerie van SZW in 2023 nog eens 2 miljoen euro uitgetrokken voor dit impactfonds waardoor het SIF dit jaar in staat wordt gesteld om nog eens vijf nieuwe werkgevers te helpen bij het sluitend maken van hun inclusieve business case.

Hoe het SIF jou kan helpen

Dus ben of ken jij een werkgever die op grotere schaal aan de slag wil met inclusiviteit of ben je gewoon benieuwd hoe het Sociaal Innovatiefonds werkgevers precies kan helpen, wat de voorwaarden zijn en welke impact we samen kunnen maken? Check dan nu de factsheet met informatie over het SIF en neem gerust contact op via info@sociaalinnovatiefonds.nl of rechtstreeks via collega Bella Ruis!”

2023 Factsheet Sociaal Innovatiefonds