Bella Ruis

Associate

BIOGRAFIE

Bella is sinds november 2022 werkzaam bij Social Finance NL. Ze werkt aan verschillende projecten, zoals het Sociaal Innovatiefonds waarbij werkgevers worden begeleid om de businesscase sluitend te krijgen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Ook werkt ze aan een project voor de gemeente Amersfoort, waarbij zij voor Amersfoortse mkb onderzoekt welke financiële instrumenten het beste kunnen worden ingezet om de bedrijfsvoering te verduurzamen en wat de rol van de gemeente daarin zou kunnen zijn.

Hiervoor werkte Bella als advocaat bij een groot internationaal advocatenkantoor, waar ze voor grote ondernemingen en financiële instellingen aan complexe zaken werkte, advies verleende aan sociale start-ups binnen de circulaire sector en met veel plezier meewerkte aan pro bono zaken in het algemeen belang. Ze behaalde haar bachelor rechtsgeleerdheid en master Privaatrechtelijke rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam, en heeft tussendoor een half jaar in New York City aan Fordham University gestudeerd.

Buiten werk om staat Bella nooit stil. Het liefst is ze iets nieuws aan het leren, zoals salsadansen, schaatsen of surfen, klimt ze de racefiets op of gaat ze ergens in een bos wandelen. Daarnaast wil ze ook graag in haar vrije tijd vrijwilligerswerk kunnen verrichten, voor bijvoorbeeld Vluchtelingenwerk Nederland of de Voedselbank, want de (on)gelijkheid en verdeling van welvaart in de wereld is nog wel iets wat Bella dagelijks bezig houdt en waar ze zich graag voor inzet.