Social Finance NL staat 2023 in het teken van groei en dat betekent veel nieuwe gezichten in ons team. Natuurlijk stellen we ze graag allemaal aan je voor. Te beginnen met Jeantine van der Feest (45) die onlangs startte als associate. Jeantine maakte de overstap van productmanagement voor beleggingsfondsen naar de impact investing wereld. We vroegen haar hoe dit tot nu toe bevalt en of ze nog verborgen talenten met zich meebrengt.

Hoe bevalt het werken bij SFNL tot nu toe?

In een woord: geweldig! Ik vind SFNL een hele fijne plek om te werken. Letterlijk, want de locatie -het KIT- is prachtig. Dat doet ook wat met naar je werk gaan. De sfeer onder collega’s is erg leuk en we doen gewoon echt mooie dingen. Ik werk zelf nu aan drie projecten (Sociaal Innovatiefonds, ‘outcomes based finance’ bij workforce nutrition programma’s van GAIN en het Innovating Justice Fund van HiiL). Alle drie heel verschillend, maar wel allemaal maatschappelijk relevant. En dat maakt het werk echt leuk.

Hoe ben je eigenlijk bij SFNL terechtgekomen?

Ik werkte in de financiële sector in een vrij niche werkveld: als productmanager voor beleggingsfondsen. Maar sinds mijn tijd in India waar ik na mijn studietijd in totaal vier jaar heb gewoond, waarvan drie jaar voor een Nederlandse werkgever, wilde ik eigenlijk al iets doen met wat meer maatschappelijke relevantie. Uit nieuwsgierigheid heb ik aangeklopt bij een Amerikaanse-Indiaase impact investeerder aldaar en een tijdelijke opdracht gedaan. Het zat dus wel al een tijdje in mijn hoofd, maar eenmaal terug in Nederland wist ik niet hoe ik er hier handen en voeten aan kon geven. Via via kende ik Ruben al en toen zag ik de SFNL vacature en dacht ‘He, die doen leuke dingen! Laat ik eens koffie gaan drinken met Ruben.’ Toen is het balletje gaan rollen en nu zit ik hier!

Wat is je opgevallen binnen SFNL?

De diversiteit aan projecten en de fijne sfeer die hier heerst. Bij een organisatie waar finance een belangrijk onderdeel is, heb je toch een bepaald beeld dat wat traditioneler is. Dat was ik ook gewend van de Zuidas waar ik hiervoor werkte. Bij SFNL vind ik het heel verfrissend dat die zakelijke en financiële kant gecombineerd wordt met bevlogenheid en maatschappelijke betrokkenheid. Het lunchkratje waar we elke dag mee naar de kantine lopen, geeft ook echt het startup gevoel waarbij we met elkaar iets moois aan het bouwen zijn. En dat merk je dus ook in die diversiteit aan projecten en maatschappelijke uitdagingen waar we ons mee bezighouden.

Wat vind je tot nu het leukst?

Die diversiteit aan projecten die ik net noemde, waardoor je iedere dag met iets anders mee bezig kunt zijn en ook steeds weer nieuwe mensen ontmoet. Zo was ik onlangs nog in Waalwijk voor een mogelijke werkgever voor het Sociaal Innovatiefonds en zat ik de dag erna in een call met iemand uit India voor GAIN. Het is echt heel leuk om op zoveel schaakborden tegelijk te schaken. De ruimte voor eigen inbreng is daarbij heel fijn. Iedereen staat open voor nieuwe ideeën, waardoor je op je eigen manier iets kunt toevoegen aan de projecten.

En wat voeg jij dan toe? Wat is jouw superpower?

Allereerst haal ik de gemiddelde leeftijd een beetje omhoog 😉. Daarmee breng ik natuurlijk ook bepaalde ervaring mee. En hoewel ik niet per se een financiële achtergrond heb, heb ik wel veel met data gewerkt én financiële producten. Ik merk nu al dat die kennis goed van pas komt. Net als de meer zakelijke, commerciële blik die ik meeneem uit mijn vorige functies. Mijn superpower zit denk ik wel een beetje in mijn achternaam ‘van der Feest’. Ik ben namelijk iemand die alles van de positieve kant bekijkt.

Tot slot: wat doe jij graag in je vrije tijd? Heb je misschien nog een verborgen talent?

Ik ga graag fietsen of hiken in de bergen en daarna lekker eten. En natuurlijk ben ik hard aan het trainen voor de Bijlmerrun, want ik wil mijn collega’s graag kunnen bijhouden op 6 mei! Mijn verborgen talent komt voort uit mijn tijd in India waar ik na mijn studie stage liep en ook als backpacker rondgereisd heb. Dat betekende ook dat ik soms wat moest bijklussen om wat extra geld te verdienen. En dat deden we met allerlei gekke baantjes. Zo heb ik verschillende Indiase Tell Sell reclames gedaan voor van alles en nog wat. Van sportapparaten tot een voetmassage-bad. Wie weet komen die verkoopskills nog van pas hier! 😉

Fotografie: Evelien Hogers