Laura Brouwer

Manager

BIOGRAFIE

Laura is in augustus 2021 bij Social Finance NL aan de slag gegaan. Ze leidt uiteenlopende opdrachten in de schuldhulpverlening, maatschappelijke diensttijd en circulaire economie. De centrale vragen waar ze op adviseert is het definiëren en meten van resultaten en de duurzame betrekking van impact investeerders, lokale initiatieven en het bedrijfsleven bij maatschappelijke vraagstukken.   

Voor Social Finance NL heeft Laura vier jaar als adviseur gewerkt als project manager in het sociale domein voor internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, Bill en Melinda Gates Foundation, de Wereldbank en het Britse Foreign, Commonwealth & Development Office. Dit deed ze vanuit het Britse adviesbureau Oxford Policy Management. Zo leidde ze evaluaties van programma’s in de gezondheidszorg, onderwijs en werkgelegenheid en onderzocht ze de mogelijkheden voor hervorming van het armoedebeleid in Oost-Afrika. Voor ze naar Engeland vertrok, heeft ze ook bij Ashoka Nederland gewerkt en met sociale ondernemers in Rwanda.   

Laura is interdisciplinair opgeleid in de sociale wetenschappen, met een bachelor International Development & Policy van Leiden University College (summa cum laude) en de researchmaster ontwikkelingsstudies (cum laude) van de Universiteit van Oxford. Het is dus even een ‘switch’ om weer in het Nederlands aan de slag te zijn! 

Buiten kantoor geniet Laura ervan op de fiets Amsterdam ontdekken en struint ze regelmatig de Nederlandse én Engelse literatuursecties bij de boekwinkel af. Een paar keer per week is ze op de sportvelden te vinden voor een wedstrijdje ultimate frisbee.