Wie goed heeft opgelet, heeft een aantal nieuwe gezichten gezien bij SFNL. Zo kwamen Dieuwertje Roos (31) en Bella Ruis (28) onlangs ons team als respectievelijk Associate en Analyst versterken. Dieuwertje zet zich in voor Maatschappelijke Diensttijd, Kansfonds en de Health Impact Bond Valpreventie. Hiervoor werkte ze bij adviesbureau Vannimwegen waar ze onder andere voor verschillende gemeenten en woningcorporaties strategiesessies begeleidde en beleidsadviezen schreef. Bella maakte de overstap als advocaat van een groot internationaal advocatenkantoor waar ze voor zowel grote ondernemingen en financiële instellingen werkte, als advies verleende aan sociale start-ups binnen de circulaire sector. Bella gaat zich vooral bezighouden met het Sociaal Innovatiefonds en een project voor de gemeente Amersfoort. Inmiddels zit de eerste maand erop, dus hoog tijd om onze nieuwe aanwinsten beter te leren kennen.

Hoe zijn jullie bij SFNL terechtgekomen?

Dieuwertje: “Ik was al werkzaam in het sociale domein, maar nog niet bekend met de diversiteit ervan. Juist dat sprak me aan om een overstap te maken. Een vriendin van mij werkte bij Impact Institute en dat sprak mij al erg aan. Via haar ben ik mij meer gaan verdiepen in impact investeren en toen ik de vacature van SFNL zag, dacht ik ‘dit is mijn kans’.”

Bella: “Toen ik als advocaat begon, was ik al van plan om uiteindelijk meer richting de sociale kant te gaan, maar na een paar jaar merkte ik dat ik op breder vlak wilde bijdragen aan de maatschappij en de grote uitdagingen waar we voor staan. Toen ben ik gaan rondkijken waar ik dat zou kunnen doen en zo stuitte ik op SFNL.”

Hoe bevalt het tot nu toe?

Dieuwertje: “Het werken bij Social Finance NL bevalt met tot nu toe gelukkig heel goed. Ik vind de onderwerpen waar ik me mee bezighoud super interessant. Ik wil graag maatschappelijk relevant bezig zijn. Dat was in mijn vorige werk ook al het geval, maar hier kan ik mijn scope daarin echt verbreden en dat vind ik erg leuk.

Daarnaast kan ik het gelukkig goed vinden met mijn nieuwe collega’s en heerst er een hele positieve sfeer. Iedereen is gericht op wat de mogelijkheden zijn, wat er wél kan en hoe we dat gaan aanpakken. Lekker ‘hands on’ en daar houd ik van. Onze werkplek draagt daar zeker ook aan bij. In het KIT loop je continu andere mensen tegen het lijf die ook met hele gave en bijzondere dingen bezig zijn.”

Bella: “Daar sluit ik me helemaal bij aan. Ik ben tot nu toe ook erg op mijn plek bij SFNL en ik herken helemaal wat Dieuwertje zegt over die positiviteit. Dat gaat gepaard met een grote dosis plezier die je bij iedereen ziet en die ik zelf ook ervaar. Ook werkinhoudelijk bevalt het erg goed. Ik wilde net als Dieuwertje mijn scope graag verbreden en op meerdere vlakken direct en indirect kunnen bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen. Dat lukt tot nu toe aardig goed als je kijkt naar alle projecten en verschillende thema’s waar we mee bezig zijn.”

Wat is jullie tot nu toe het meeste opgevallen?

Dieuwertje: “De sportiviteit van het team! Sommige collega’s hebben al eens een marathon gelopen of een fietsvakantie gedaan. Dat werkt best wel motiverend, dus ik kom zelf ook weleens op mijn racefiets naar kantoor nu. Verder de positiviteit die ik niet alleen in het team opvallend vind, maar ook in de sector. Zo was ik in mijn eerste week meteen naar een congres over brede welvaart. Daar ontdekte ik dat dat concept nog veel meer leeft dan ik dacht. Er is nog zoveel potentie en ik vond het heel motiverend om te zien dat er zoveel mensen uit verschillende hoeken gepassioneerd mee bezig zijn.”

Bella: “Ik ben ook erg blij met dit sportieve team, want nu kan ik mezelf ook weer meer motiveren om het racefietsen en buiten zwemmen op te pakken. Verder is de betrokkenheid en openheid van iedereen in het team echt heel fijn. En ook is die intrinsieke motivatie om écht impact te maken in de hele sector mij opgevallen. Dat verbindt ook mensen op zo’n congres. Daarnaast was ik zelf best verrast dat SFNL op nog veel meer thema’s actief is dan ik vooraf dacht. Die diversiteit vind ik echt heel tof.”

Hoe zou je SFNL in 3 woorden omschrijven?

Bella: “Energiek, gemotiveerd en innovatief”

Dieuwertje: “Jong, betrokken en bekwaam”

Wat gaan jullie toevoegen aan het SFNL-team?

Dieuwertje: “Ik ben graag een verbinder en vind het leuk om met veel verschillende mensen te werken. Dat komt bij SFNL goed van pas heb ik al gemerkt. Daarnaast kan ik wat van mijn expertise uit mijn vorige werk goed inzetten op het project dat we voor het Kansfonds doen, omdat dit gericht is op het tegengaan van dak- en thuisloosheid.”

Bella: “Sowieso denk ik dat een nieuwe kritische blik altijd nuttig is voor een groeiende organisatie. En die breng ik denk ik wel mee, zeker met mijn achtergrond als advocaat. Daardoor ben ik gewend om  veel verschillende mensen en organisaties te adviseren. Van grote financiële instellingen tot kleine start-ups. Die ervaring komt hier denk ik goed van pas en sluit ook bij mijn persoonlijkheid aan. Ik kan me goed inleven in anderen en vind het belangrijk dat iedereen de juiste aandacht krijgt die hij/zij verdient.”

Tot slot: waar kunnen we je vinden als je niet aan het werk bent?

Dieuwertje: “Je kunt mij vinden op het voetbalveld bij de club Arsenal of in een Cineville bioscoop waar ik een abonnement op heb. Dus als iemand nog tips wil over de laatste must-see films, dan kun je bij mij terecht!”

Bella: “Als je mij zoekt, kun je het beste buiten zoeken. Ik zwem graag buiten en ben mijn surfskills weer aan het oppoetsen. Ik zit eigenlijk nooit stil, dus in mijn vrije tijd zet ik mij ook graag als vrijwilliger in. Bijvoorbeeld voor Vluchtenlingenwerk Nederland of bij de Voedselbank. Dus als je nog een mooi project hebt, kun je me altijd bellen!”