Jeroen Rijpkema

Jeroen Rijpkema

Penningmeester

BIOGRAFIE

Jeroen heeft van 1985 tot en met 2017 bij ABN AMRO gewerkt en was tussen 2010 en 2017 verantwoordelijk voor de internationale private banking-activiteiten van ABN AMRO. Gedurende zijn loopbaan bij die bank heeft hij diverse leidinggevende rollen vervuld in Nederland, België, Zwitserland en de Verenigde Staten. Jeroen is een internationaal ervaren CEO en een doorgewinterde bankier met uitgebreide ervaring in corporate en private banking. Het samenwerken met en leiding geven aan mensen met verschillende achtergronden en uit verschillende culturen is een rode draad in zijn loopbaan en een bron van inspiratie en energie. In zijn werk is Jeroen continu op zoek naar verbinding en inspiratie, verbetering en innovatie, en duurzame waardecreatie voor alle belanghebbenden.

Jeroen heeft ruime ervaring als bestuurder en commissaris. Naast zijn leidinggevende functies binnen de bank was hij onder meer voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bethmann Bank AG in Frankfurt en van Banque Neuflize OBC in Parijs. In een eerdere fase was hij penningmeester van de Stichting Vrienden van het Sophia en Honorair Consul-generaal van Japan. Tegenwoordig is Jeroen actief als zelfstandig adviseur, bestuurder en met pro bono-activiteiten.

‘Social Finance draait voor mij om het samen creëren van maatschappelijke meerwaarde door verbinding en vernieuwing. Samen met relevante belanghebbenden op een vernieuwende wijze goed onderbouwde inzichten combineren met niet-traditionele financieringsbronnen en op die manier alternatieve oplossingen mogelijk maken voor weerbarstige vraagstukken, daar draait het om. Social Finance NL wil op deze wijze actief maatschappelijke meerwaarde zoeken en creëren, en daar zet ook ik graag mijn schouders onder.’