RAADGEVERS

De Raadgevers zijn experts die zich verbonden hebben aan Social Finance NL.

Zij voorzien het team van ondersteuning en advies. Met hun diverse achtergrond zorgen de Raadgevers ervoor dat we op de hoogte blijven van maatschappelijke ontwikkelingen en in contact staan met tal van sectoren.

Herman Mulder

Herman Mulder is voorzitter van SDG Charter, mede-oprichter en voorzitter van True Price en Fellow bij Nyenrode Business Universiteit.

Hij is onder meer voormalig voorzitter GRI en lid NCP voor OESO Richtlijnen; in de periode 1995-2006 was hij achtereenvolgens Directeur Global Structured Finance en Directeur-Generaal Group Risk bij de ABN AMRO bank.

Ook was Mulder initiatiefnemer van de Equator Principles (2002, 2003).

Sandra Ballij

Sandra Ballij

Sandra Ballij is sinds 2007 serial social entrepreneur met Ctaste, Ctalents en de Sign Language Coffee Bar.

Winnaar van de Dare to have a Dream Award 2013, winnaar van het Social Impact lab 2014 en deelnemer van het BOF 2019.

Alles voor de missie om de werkloosheid onder zintuiglijk uitgedaagden duurzaam te verlagen van 65% naar 20%.

Tatiana Chopova

Tatiana Chopova

Tatiana Chopova is een private equity/venture capital-investeerder en adviseur met 20 jaar ervaring in beleggen, strategie en corporate finance.

Eerder was Chopova Managing Director bij AlpInvest Partners (Carlyle Group). Daarvoor werkte ze bij McKinsey & Company en Credit Suisse First Boston.

Daarnaast is ze bezig met een promotieonderzoek op het gebied van sociale psychologie.

Gert-Jan Sikking

Gert-Jan Sikking

Gert-Jan Sikking is senior adviseur Responsible Investment bij pensioenuitvoerder PGGM. Hij richt zich onder andere op het meten en rapporteren van de maatschappelijke impact van de wereldwijde pensioenbeleggingen en is betrokken bij diverse internationale initiatieven rondom impact meting.

Eerder was Gert-Jan enkele jaren hoofd van de afdeling Innovatie bij PGGM. Daarvoor was hij actief op het gebied van Treasury en Risk Management bij onder andere NIBC.

Tevens is hij betrokken bij enkele sociale ondernemingen en initiatieven in Nederland.

Pieter Oostlander

Pieter Oostlander

Pieter Oostlander is mede-oprichter van shærpa.

Eerder was hij directeur van de Noaber Foundation en gaf hij zeven jaar leiding aan de service-organisatie waaruit shaerpa is voortgekomen.

Daarnaast was hij tien jaar bestuurslid (waarvan drie jaar voorzitter) van de European Venture Philantropy Association (EVPA) en is hij lid van het bestuur van Social Value International.

Eline van der Meulen

Eline was teamcoördinator bij JongPIT, een organisatie die streeft naar een inclusieve maatschappij waarin jongeren met een chronische aandoening volwaardig mee kunnen doen. Eline was ook lid van het FNO jongerenpanel ‘Zorg en Perspectief.’

Daarnaast is ze lid van het referentenpanel van de patiëntenfederatie. Eline heeft met haar werk voor JongPIT het prestigieuze ‘Appeltje van Oranje’ gewonnen.

Rachid el Ousrouti

Rachid is Directeur bij Rotterdam Vakmanstad, dat lesprogramma’s ontwikkelt en verzorgt waarin gezondheid, duurzaamheid en talentontwikkeling centraal staan.

Hiervoor werkte hij veertien jaar bij PwC als fiscalist. Rachid is tevens lid van de Raad van Commissarissen van Woonpartners Midden-Holland.

Sjoerd Kamerbeek

Sjoerd Kamerbeek

Sjoerd Kamerbeek is advocaat en partner bij Van Doorne met een specialisatie in ondernemingsrecht (geschillen en overnames). Daarnaast treedt hij geregeld op als gastdocent bij de Universiteit Utrecht op het thema social entrepreneurship.

Hij is verbonden aan het Utrecht University Social Entrepreneurship Initiative als mede oprichter en lid van de raad van advies.

Hij is tevens onderdeel van het curatorium van de leerstoel Social Entrepreneurship bij de Universiteit Utrecht.

ALUMNI RAADGEVERS

Gerrit Zalm

Gerrit Zalm

Gerrit Zalm was twaalf jaar minister van financiën en was daarna acht jaar voorzitter van de raad van bestuur bij ABN AMRO Bank. In de laatste functie heeft hij zich actief ingezet voor Social Impact Bonds.

Momenteel is hij lid van de board of directors van Moody’s, non-executive director bij Royal Dutch Shell en de voorzitter van de raad van advies van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Doekle Terpstra

Doekle Terpstra

Doekle Terpstra is sinds februari 2017 voorzitter van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Op 15 januari 2019 verandert de naam van UNETO-VNI in Techniek Nederland.

Tussen 2010 en 2014 was Terpstra voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool InHolland, tussen 2005 en 2010 voorzitter van de HBO-Raad en tussen 1999 en 2005 voorzitter van Vakcentrale CNV.