INSPIREREN

Social Finance NL is opgericht om partijen te helpen in de transitie naar deze impact gedreven manier van werken.

Niet alleen door zelf een rol te spelen in projecten, maar ook door de wereld om ons heen te inspireren anders te denken en werken.

Daarom richten we ons op het opbouwen en delen van onze kennis en activeren van andere mensen en organisaties. Zo kunnen we een ecosysteem creëren voor het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen waarin een impact gedreven economie de norm is.

Opbouwen en delen van kennis

Klik op de afbeelding om deze in groot formaat te bekijken

Kennis Delen

PODCAST

Social Finance NL maakt een podcast waarin we op zoek gaan naar het antwoord op de vraag hoe je sociale impact nou het beste kunt financieren.

Iedere aflevering staat een ander thema centraal en gaat Ruben Koekoek in gesprek met politici, investeerders, filantropen, banken, sociaal ondernemers en andere specialisten. Denk aan oud-Triodos Marilou van Golstein Brouwers, Sandra Phlippen van ABN AMRO, oud-politici Aart de Geus, Jeroen Dijsselbloem en Wouter Bos en topambtenaar Bernard ter Haar.

Klik HIER voor alle afleveringen.

SOCIAL FINANCE TALK

Sir Ronald Cohen

De Social Finance talk is het evenement waar de belangrijkste spelers in het Social Finance-ecosysteem elkaar ontmoeten.

Elk jaar nodigen we een gerenommeerde spreker uit het internationale Social Finance-speelveld uit.

In 2019 was Sir Ronald Cohen te gast in Rotterdam en in 2020 sprak Harvard-professor Jeffrey Liebman de virtuele zaal toe tijdens een webinar.

PUBLICATIES

Social Finance NL publiceert tal van rapportages en artikelen die we gratis ter beschikking stellen aan geïnteresseerden.

Denk aan ons oprichtingsrapport, het rapport over de eerste 5 jaar van Nederlandse Social Impact Bonds, de introductie van de Social Finance NL-resultatenradar of de rapporten ‘Een vermogen aan impact‘ en ‘Impact and the City‘.

Daarnaast schrijven we regelmatig artikelen op onze website en in de media over resultaatfinanciering, impact investing en publiek-private samenwerking.

Magazine Social Finance NL

WORKSHOPS

Social Finance NL biedt inhouse workshops aan. Deze workshops worden aangepast aan de wensen en doelen van uw organisatie.

Zo hebben wij bijvoorbeeld een workshop Impact Investing georganiseerd voor het Oranje Fonds, een workshop over Development Impact Bonds voor Warchild en Save the Children en een workshop over resultaatfinanciering voor de gemeente Utrecht.

SFNL Workshops

OUTCOMES ACADEMY

Om resultaatgericht samenwerken gemeengoed te maken in Nederland heeft Social Finance NL samen met de Erasmus Universiteit de Outcomes Academy geïntroduceerd.

Op de Outcomes Academy leren ambtenaren en medewerkers van vermogensfondsen hoe ze de Social Finance-methodiek kunnen toepassen om maximale resultaten te realiseren binnen hun vakgebied.

Tijdens de jaarlijkse Outcomes Academy delen onder andere experts van Oxford University, Social Finance UK, Erasmus Universiteit en Impact Investors hun kennis met de deelnemers.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over de Social Finance Talk, de Outcomes Academy of onze workshops? Neem dan contact met ons op.