RESULTATENRADAR

Social Finance NL stelt zich ten doel om talent en geld te mobiliseren voor maatschappelijke impact.

De mix van geld en talent in al hun hoedanigheden moeten ervoor zorgen dat maatschappelijke problemen worden opgelost. Of beter gezegd, dat mensen de gelegenheid krijgen om hun leven weer op de rit te krijgen of hun volledige potentieel te benutten. Dit noemen we resultaat.

Benieuwd naar de resultaatgerichtheid van jouw project of organisatie? Doe dan nu de quickscan.

Framework Resultatenradar

Op basis van onze ervaring en de ervaring van een internationaal netwerk van 200 professionals hebben we een framework opgesteld met criteria voor resultaatgericht werken.

Deze Social Finance NL Resultatenradar is geen doel op zich, maar vormt een middel om het gesprek te voeren over hoe een project kan worden ingericht en ingekocht. Niet alle projecten zijn immers vergelijkbaar.

De Resultatenradar heeft zeven thema’s die als voorwaarde of katalysator van belang zijn om resultaatgericht te werken. Niet om gegarandeerd de resultaten te realiseren voor de doelgroep, maar om jou en je samenwerkingspartners in staat te stellen de optimale omstandigheden te creëren om maatschappelijk resultaat te behalen.

In het framework zijn zeven criteria zichtbaar: Definitie van resultaat, meting van doeltreffendheid, evaluatie, bijsturing, partnerschap, transparantie, en selectie en contractering

Klik op de afbeelding om deze in groot formaat te bekijken

Resultaat Telt

Benieuwd hoe de Resultatenradar in de praktijk gebracht wordt? Lees dan nu het rapport ‘Resultaat Telt’.

In dit rapport zijn vier projecten beschreven die pionieren op het gebied van resultaatgericht werken. Met de organisaties achter deze projecten is de Resultatenradar ingevuld.

Het rapport bevat ook een interview met Harvard Professor Jeffrey Liebman over het werk van zijn Governance Performance Lab. En een interview met Joost Sneller, een Kamerlid dat de afgelopen jaren de Nederlandse overheid ertoe probeert te bewegen om transparanter te rapporteren over doelmatigheid en doeltreffendheid.

Tot slot biedt dit rapport concrete handvaten om ook met jouw project de resultaatgerichtheid te vergroten.

Toepassingen Resultatenradar

Heb je interesse in een van deze vier opties, laat het ons weten