Het team van Social Finance NL is onlangs versterkt met twee nieuwe aanwinsten. Midden in de coronatijd kwamen Lisa Jansen en Daphne Salvino over van respectievelijk een vermogensfonds en de Rijksoverheid. Beiden zijn aangetrokken als analyst. Hoe is het om in deze tijd van baan te wisselen en je collega’s voornamelijk online te leren kennen? We vroegen het in een dubbelinterview om ze beter te leren kennen.

Hoe zijn jullie bij SFNL terecht gekomen? Wat trok jullie aan?

Daphne: “Ik heb hiervoor het Rijkstraineeship gedaan, maar ik wilde graag wat breder kijken. Ik wilde sowieso wat blijven doen met sociale impact en mensenrechten. Daarbij houd ik van een combinatie van zowel schakelen met stakeholders als de diepte ingaan. Tel daar de wens van een informele werksfeer bij op en SFNL was de perfecte match!

Lisa: “Ik werkte hiervoor als onderzoeker bij Start Foundation, dus mijn hart lag al bij sociale impact. Wat me vooral aantrok in SFNL is het impactgerichte denken. Er wordt nog teveel geld uitgegeven waarbij er alleen maar van goede intenties wordt uitgegaan. In plaats van echt kritisch te kijken naar wat we nou echt gaan bereiken. Daar wilde ik meer mee en dat vond ik bij SFNL. Gecombineerd met het gemotiveerde team, werd ik heel enthousiast om hier aan de slag te gaan.”

En hoe bevalt het tot nu toe?

Lisa: “Het bevalt heel goed! De verscheidenheid aan projecten vind ik heel leuk. En de teamspirit is ook heel fijn. Er was meteen persoonlijk contact, juist ook nu in coronatijd.”

Daphne: “Daar sluit ik me volledig bij aan. Er is veel ruimte voor initiatief. Dat is heel prettig. En het feit dat je direct met de klanten in contact bent vind ik erg leuk.”

We zitten natuurlijk midden in de coronacrisis, dus je werkplek en collega’s leren kennen is best lastig. Hoe gaan jullie daar mee om?

Daphne: “Het is wel een beetje gek ja. Toen we begonnen, zijn we gelukkig wel een paar keer op kantoor geweest, dus de sfeer van het KIT hebben we wel al even geproefd. Het is vooral lastiger dat je niet meteen van alles wat mee kan krijgen of dat je snel een vraag tussendoor kunt stellen. Gelukkig hebben we elke dag een ‘koffiecall’ met het team waarin we met elkaar bijkletsen over van alles en nog wat. Zo leer je iedereen wel wat beter kennen.”

Lisa: “Helemaal mee eens. Het scheelt ook wel dat we geen mega grote organisatie zijn. Daardoor zijn de lijntjes toch wel kort en kun je snel schakelen. Maar SFNL is wel echt een netwerkorganisatie en dat is wel heel lastig in deze tijd. Het is moeilijker om als nieuwkomer alles echt te doorgronden, dus dat duurt gewoon wat langer nu.”

Wat is jullie tot nu toe het meest opgevallen aan SFNL?

Lisa: “Hiervoor werkte ik dus bij een fonds en dat is echt een andere dynamiek. Daar ga je geld uitgeven en doen organisaties een beroep op je. SFNL is juist de verbinder tussen verschillende  stakeholders. Dat is heel anders en vind ik een hele mooie rol. Ook de sfeer in het team is heel prettig. Die is heel open en collegiaal en we zijn ook echt aan het leren van en met elkaar. Daar word ik heel enthousiast van.”

Daphne: “Ik herken helemaal wat Lisa zegt. Ook ik kom natuurlijk van een ander soort organisatie. De positie die SFNL in het speelveld heeft, is heel interessant en leerzaam. Dat je echt samen gaat uitzoeken hoe alle puzzelstukjes in elkaar passen. Dat is wel waar SFNL zich wat mij betreft in onderscheidt. Zeker als je van de overheid komt waar interne processen het soms lastig maken om met z’n allen naar één doel te streven.”

Tot slot: wat brengen jullie mee naar het SFNL team?

Daphne: “Mijn ervaring bij de Rijksoverheid kan ik denk ik goed inzetten bij SFNL. Daarnaast geloof ik heel erg in de kennisverspreiding en het vergroten van het ecosysteem. Daar ga ik me zeker hard voor maken. En met mijn voorliefde voor Afrobeats kan ik hopelijk wat nieuwe muziek toevoegen aan de SFNL-playlist.”

Lisa: “Mijn kennis van de fondsenwereld gaat denk ik wel van pas komen. Daarnaast ben ik echt een “impact-denker” en kan ik mijn kritische en strategische onderzoeksblik vast goed toepassen. En voor goede filmtips kunnen de collega’s zeker ook bij mij terecht. Ik ben namelijk dol op arthouse-films.”

Meer over Lisa, Daphne en onze andere teamleden vind je hier.

Op de hoogte blijven van onze projecten?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief