Oranje Fonds, ABN AMRO en het Vriendenloterij Fonds dragen bij aan opschaling

Toen Björn Vennema en Ruben Koekoek in 2018 Social Finance NL oprichtten, konden zij op de steun rekenen van Founding Partners Oranje Fonds en ABN AMRO Bank. Ook het VriendenLoterij Fonds was betrokken als partner. Mede dankzij deze steun is Social Finance NL uitgegroeid naar een organisatie van twaalf medewerkers en tientallen klanten die we helpen in de transitie naar een impact gedreven manier van werken en financieren. Social Finance NL helpt organisaties met het inzichtelijk maken, financieren en opschalen van hun impact. Daarnaast bouwt Social Finance NL door kennis te delen aan een social finance ecosysteem van financiers, overheden en (sociaal) ondernemers.

Samen verder groeien

En we zijn nog lang niet klaar! Social Finance NL heeft de ambitie om verder te groeien om op nog grotere schaal impact te kunnen maken. Voor onze kennisdeling activiteiten, zoals de podcast Money Matters, publicaties en de impact talk, kunnen we ook het komende jaar weer rekenen op de steun van het Oranje Fonds, ABN AMRO Bank en het VriendenLoterij Fonds. Daarnaast wordt CIRCL het komende seizoen onze vaste partner voor de podcast en verstrekt Fair Capital Partners Impact Investing, vanuit de samenwerking met het Oranje Fonds, een lening om de intermediairtak en adviestak van Social Finance NL verder vorm te geven. Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds: “Social Finance NL heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het impact ecosysteem. We hebben het volste vertrouwen dat ze zich de komende jaren blijven ontwikkelen en het verschil kunnen maken. Samen met het VriendenLoterij Fonds en ABN AMRO kijk ik er naar uit dat we daaraan mogen bijdragen.”

Op naar meer impact

Ruben Koekoek en Björn Vennema, oprichters van Social Finance NL: “Dankzij deze partnerships kunnen we nog meer resultaatgerichte samenwerkingen realiseren tussen impact investeerders, overheden en sociaal ondernemers. Alleen al dit jaar kijken we uit naar het creëren van inclusieve banen met het Sociaal Innovatiefonds, de eerste resultaten van de valpreventie Health Impact Bond en de lustrumeditie van de impact talk. Op naar nog meer impact!”

Op de foto van links naar rechts: Gitte Wouters, Sandra Jetten, Ruben Koekoek, Björn Vennema, Reineke Schermer, Michelle de Rijk