Het team van Social Finance NL groeit! Onlangs stapte Michiel Slag over van Den Haag naar Amsterdam om het SFNL team te versterken als Analyst. Inmiddels raakt Michiel al aardig ingeburgerd in de wereld van SFNL. Hoog tijd om hem eens te vragen over zijn ervaringen tot nu toe en wat zijn ranking is in de pingpong-competitie.

Hoe ben je bij SFNL terecht gekomen?
“Ik heb hiervoor het Rijkstraineeprogramma doorlopen, maar was er nog niet van overtuigd dat ik mijn carrière in Den Haag wilde voortzetten. Dus op een gegeven moment ben ik heel actief bezig geweest met wat ik dan wilde doen. Ik lees heel graag, heb een zwak voor boekhandels en vond daar op een gegeven moment het boek ‘What color is my parachute?’ Dat gaat over hoe je erachter komt wat bij je past qua werk. Wat vind je gaaf en waar word je door geïnspireerd? Wat is het grotere doel in je leven? Voor mij was het antwoord ‘om voor de mensen te zorgen die het minder goed hebben, maar wel op een effectieve manier’. Dat past natuurlijk precies bij wat Social Finance doet. Maar toen ik dat opschreef, kende ik SFNL nog helemaal niet. En dat vind ik juist zo leuk. Niet veel later ben ik via via aan Ruben voorgesteld en the rest is history.”

Klinkt als een goede match! Ervaar je dat nu ook zo?
“Ja zeker! Het is heel waardevol en mooi dat mijn persoonlijke doel en wat ik belangrijk vind terugkomt in de organisatie waar ik werk. Bovendien vind ik het heel prettig om in een kleine organisatie te werken waarin ik mijn eigen pad kan kiezen en meer ruimte is voor eigen initiatieven. En het past ook als vervolgstap, omdat ik mijn ervaringen van het werken binnen de Rijksoverheid hier goed kan gebruiken. De leuke collega’s maken het plaatje compleet! ”

Met welke woorden zou je SFNL omschrijven?
“Betrokken, inspirerend en doelbewust.”

Wat is je tot nu toe het meest opgevallen bij SFNL?
“Wat me vooral is opgevallen is dat we aan de ene kant een heel klein team zijn, maar dat we wel al een heel groot netwerk hebben en ook echt wel bekendheid binnen dat netwerk. Het valt me ook op dat dat er veel energie is bij de opdrachtgevers, maar dat het tegelijkertijd nog lastig is om iedereen mee te krijgen in de verandering die wij voor ons zien en waar we aan werken. Je ziet toch dat mensen en eigenlijk vooral organisaties vaak in vaste patronen zitten. Maar is wel veel welwillendheid en dat heeft mij positief verrast.”

Tot slot: hoe zit het met je pingpong skills?

“Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar nog niet aan toegekomen ben, maar het wordt inderdaad hoog tijd. Dus dit lijkt me een goed moment om de huidige nummer 1, Ruben, uit te dagen. Bij deze!”

Meer achtergrondinformatie over Michiel vind je hier.

Op de hoogte blijven van onze projecten?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief