Privacy Policy

Skip links

Het Brabant Outcomes Fund is live!

Sociaal ondernemers zijn van onschatbare waarde voor de maatschappij. Zij bedenken slimme, duurzame oplossingen die bijdragen aan de vraagstukken van vandaag en morgen. Het is belangrijk dat deze initiatieven opschalen om hun impact te vergroten, maar investering wordt verstrekt op basis van financiële indicatoren. Zonde! Het Outcomes Fund van de provincie Noord-Brabant is een fonds van waaruit de provincie resultaatfinancieringen aangaat met deze ondernemers.

Kanshebbers dragen met hun onderneming bij aan gezondheid en welzijn, passend werk en gelijke kansen op sociaal, economisch en politiek gebied.

Aanmelden kan hier (t/m 31 januari 2019)

Word een van de vijf
Tijdens een intensief traject begeleidt Social Finance NL de ondernemer naar een resultaatcontract met de provincie Noord-Brabant. Stichting DOEN, Oranje Fonds, Start Foundation en de Rabobank Foundation zijn als investeerders betrokken en verschaffen het werkkapitaal aan de sociaal ondernemer.

Maximaal vijf deelnemers krijgen de kans om met een resultaatfinanciering in Brabant het verschil te maken. Voor de eerste pilotronde van het Outcomes Fonds is 1 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Vragen?
– Bekijk de Q&A op de website
– Mail naar bof@brabant.nl
– Vraag een telefonisch vragenmoment aan (vindt plaats op 2 januari 2019)
– Bezoek het inloopspreekuur op het Provinciehuis Noord-Brabant (Brabantlaan, Den Bosch): 7 januari 16.00-18.00 uur/24 januari 15.00-17.00 uur.

Social Finance NL
Social Finance NL is de Nederlandse tak van het Social Finance netwerk. Social Finance heeft in het Verenigd Koninkrijk samen met de Britse overheid de eerste Social Impact Bond (SIB) en het eerste Outcomes Fund ontwikkeld. Momenteel zijn ruim 120 SIBs gesloten in meer dan 30 landen. Met het Brabant Outcomes Fund wordt Nederland, na Portugal en het Verenigd Koninkrijk, het derde land dat een Outcomes Fund kent.

Return to top of page