Annemieke Roobeek

Voorzitter

BIOGRAFIE

Ze ontwikkelt business-ecosystemen rondom uitdagende problemen als een gezonde maatschappij, de circulaire economie en financiële fraude. In haar onderzoek werkt ze met zowel big data-analyses als collectieve intelligentie. Aan de hand van haar zelfbenoemde stijl ‘interactieve strategische innovatie’ werkt Annemieke op een interactieve manier met organisaties aan strategie, innovatie en procestransformatie. Ze werkt domeinbreed om de verscheidenheid aan kennis en informatie binnen de organisaties waarin zij werkzaam is optimaal te benutten.

Annemieke heeft meer dan 25 jaar aan ervaring als bestuurder en commissaris bij tal van ondernemingen en maatschappelijke organisaties. Momenteel is zij lid van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO, KLM en Abbot Healthcare Products. Ze is voorzitter van de PGGM Advisory Board for Responsible en lid van de Raad van Eigenwijzen van CPI-Governance.

Als hoogleraar Strategie en Transformatiemanagement is zij verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Daarvoor bekleedde ze de leerstoel Technologie en Economie aldaar. Tussen 1994 en 2002 was ze tegelijkertijd hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam voor Management of Complexities en op de Wibautleerstoel voor Grootstedelijke Vraagstukken. Vanuit haar bedrijf MeetingMoreMinds ontwikkelt zij strategietrajecten rondom prangende vraagstukken vanuit netwerkprincipes. Met XL-Labs is zij ontwerper van ecosystemen om te werken aan transformaties.

‘Social Finance NL maakt versneld innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken mogelijk door het sterke onderliggende kennisnetwerk en de goede verhoudingen met de publieke en private sector. De frisse, pragmatische action learning werkwijze zorgt voor perspectief waar alle betrokkenen beter van worden. Social Finance is de beste investering voor een inclusieve samenleving.’