Ruben Koekoek

Ruben Koekoek

Co-Founder en Managing Director

BIOGRAFIE

Ruben werkt sinds april 2018 bij Social Finance NL. Hij werkt aan een inclusief social finance ecosysteem. Onder andere de Outcomes Academy, Social Finance talk en het jaarlijkse rapport over de markt komen uit zijn koker. Daarnaast adviseert hij onder andere het ministerie van SZW, VWS en verschillende fondsen en gemeenten. Ruben is betrokken bij 10 van de 17 in Nederland gelanceerde Social Impact Bonds.

Ruben werkte negen jaar in verschillende rollen voor ABN AMRO. Daar heeft hij samen met de gemeente Rotterdam de eerste Social Impact Bond van Nederland gerealiseerd. Ruben behaalde zijn bachelor en master Economie (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam, met een semester op New School University, New York.

Naast zijn werk voor Social Finance NL is Ruben voorzitter van het Joods Humanitair Fonds. Dit vermogensfonds steunt educatieve en culturele projecten in Oost-Europa. Als Ruben niet aan het werk is wandelt hij het liefst met zijn twee dochters door Amsterdam, op zoek naar de beste speeltuinen en lokale delicatessen.