Bjorn Vennema

Björn Vennema

Co-Founder en Managing Director

BIOGRAFIE

Björn werkt sinds de oprichting in april 2018 voor Social Finance NL. Hij werkt aan systeemverandering in het sociaal domein. Door nieuwe oplossingen te ontwikkelen en implementeren en partnerships op te zetten, draagt hij bij aan het effectiever aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. Daarbij is hij gericht op het inzetten van data en sturing op resultaten. Zo werkt hij nu onder andere aan projecten met verschillende gemeenten, zorgverzekeraars en sociaal ondernemers. Daarnaast is Björn bestuurslid bij de Netherlands Advisory Board on impact investing (NAB).

In 2013 was Björn samen met Ruben betrokken bij het ontwikkelen van de eerste Social Impact Bond in Nederland. Dit was zijn start in het veld van sociale innovatie en impactinvesteren. Hij werkte onder andere bij het ABN AMRO Innovation Centre en het ABN AMRO Social Impact Fund. Ook heeft Björn bij onze zusterorganisatie Social Finance UK in Londen en andere Engelse gemeenten gewerkt aan meerdere SIBs en directe initiatieven om data-analyses te benutten voor betere maatschappelijke oplossingen. Direct voorafgaand aan Social Finance NL werkte hij bij Monitor Deloitte als Strategy & Innovation Consultant met een focus op sociale innovatie, met thema’s als smart cities en SIBs als belangrijkste thema’s.

Björn heeft gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, waar hij een bachelor in Werktuigbouwkunde en een master in Management of Technology haalde, afgesloten met een scriptie naar de evaluatiemethoden van SIBs.

Björn is een fanatieke sporter. Hij doet al sinds zijn vijfde aan atletiek, deed mee met meerdere Nederlandse Kampioenschappen en is bestuurslid bij de Atletiekunie. Inmiddels loopt hij vooral nog marathons (zo’n 7 stuks) en wil hij dit jaar zijn tweede Ironman voltooien. Fun fact: toen hij op vijfjarige leeftijd aan atletiek begon ontmoette hij al zijn vrouw Evelien.