Bjorn Vennema

Björn Vennema

Co-Founder en Managing Director

BIOGRAFIE

Björn werkt sinds de oprichting in April 2018 voor Social Finance NL. Hij werkt aan systeemverandering in het sociaal domein. Door nieuwe oplossingen te ontwikkelen en implementeren, en partnerships op te zetten, draagt hij zo bij aan het effectiever aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. Daarbij is hij gericht op het inzetten van data en sturing op resultaten. Zo werkt hij nu onder andere aan projecten met verschillende gemeenten, zorgverzekeraars en sociaal ondernemers.

In 2013 was Björn, samen met Ruben, betrokken bij het ontwikkelen van de eerste Social Impact Bond in Nederland. Dit was zijn start in het veld van sociale innovatie en impact investeren. Hij werkte onder andere bij het ABN AMRO Innovation Centre en het ABN AMRO Social Impact Fund. Ook heeft Björn bij onze zusterorganisatie Social Finance UK, in Londen en andere Engelse gemeenten gewerkt aan meerdere SIBs en directe initiatieven om data analyses te benutten voor betere maatschappelijke oplossingen. Direct voorafgaand aan Social Finance NL werkte hij bij Monitor Deloitte als Strategy & Innovation Consultant met een focus op sociale innovatie, met thema’s als smart cities en SIBs als belangrijkste thema’s.

Björn heeft gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, waar hij een bachelor in Werktuigbouwkunde en een master in Management of Technology haalde, afgesloten met een scriptie naar de evaluatiemethoden van SIBs.

Björn is een fanatieke sporter die al sinds hij vijf is aan atletiek doet, aan meerdere Nederlandse Kampioenschappen meedeed en een aantal jaar voorzitter was van AAC, een atletiekvereniging in Amsterdam West. Inmiddels loopt hij vooral nog marathons (4 stuks) en gaat hij in 2020 het avontuur aan om een hele Ironman te voltooien. Fun fact: toen hij op vijfjarige leeftijd aan atletiek begon, ontmoette hij al Evelien, met wie hij in 2020 gaat trouwen. Evelien is (bruids)fotograaf, dus de verwachtingen voor de bruiloft zijn hooggespannen.