Het platform Consultancy.nl plaatste een artikel over de opschaling van het Sociaal Innovatiefonds en de rol die wij hier met Social Finance NL in spelen.

Met de ondersteuning van Social Finance NL heeft het SIF succesvolle pilots gedraaid bij diverse werkgevers, zoals Social Capital, United Repair Centre en Campooz. Uit die pilots kwam naar voren hoe het SIF als innovatief instrument kan worden ingezet bij werkgevers. Naast het wegnemen van (financiële) drempels voor werkgevers zorgt het vooral ook voor verbinding met de arbeidsmarktregio. Die enorme potentie van het fonds legde Social Finance NL afgelopen zomer voor bij het ministerie van SZW, in de vorm van een rapport. “In het adviesrapport konden we al aantonen dat er enorme potentie is voor het fonds”, laat Rob Peelen (Social Finance NL), programmamanager van het SIF, weten.

“Door anders naar arbeid te kijken kunnen we mensen die nu nog langs de kant staan, mee laten doen op de arbeidsmarkt. De maatschappelijke waarde is groot: zowel de werknemer, de werkgever als de maatschappij hebben er baat bij”, voegt Peelen toe.

Lees hier het hele artikel.