Skip links

Zomaar een dag in het leven van een SF'er

Sinds april 2018 werkt Tiffany Boersma (27) bij Social Finance NL. Een geboren en getogen Amsterdammer, die in de collegebankjes van University College in Utrecht en Londen zat. Nadat ze was gepromoveerd in de Psycholinguïstiek was het tijd voor iets heel anders. Dat werd een baan als analist bij Social Finance NL. ‘Ik heb het erg naar mijn zin, het is zo ongelooflijk divers!’ Maar hoe ziet zo’n dag op de zaak er nou uit?

7.00 uur

Binnen een half uur ben ik ‘s ochtends de deur uit. Na een fietstocht van drie kwartier ben ik rond 08:15 uur op kantoor. Ik woon in Nieuw-West en het Koninklijk Instituut voor de Tropen ligt aan de andere kant van de stad. Maar mij hoor je niet klagen, het is een leuke fietstocht en een beetje lichaamsbeweging kan nooit kwaad.

8.15 uur

Bij binnenkomst loop ik eerst naar het keukentje voor een goedgevulde kom met yoghurt en granola en een lekkere kop fairtrade koffie. Vandaag begin ik met het doorspitten van mijn mail. Het is maandag en dan hebben we ‘s ochtends een team-meetup. We spreken de afgelopen week door en doen een rondje updates: wie is waarmee bezig en kan de rest nog ergens bij helpen?

9.30 uur

Voor de SIB Jongvolwassenen in Leiden moeten een paar dingen worden afgetikt. Daarnaast ben ik samen met Sabine en Björn aan het nadenken over een methodiek waarmee we het meten van impact en de resultaten van onze projecten kunnen standaardiseren en in één programma kunnen onderbrengen (want inderdaad: meten is weten). Er moeten nog wat ideeën op papier worden gezet, want deze week zijn er twee calls met internationale experts op dit gebied. Ook moeten de laatste dingen voor het gesprek met gedeputeerden Henri Swinkels en Erik van Merrienboer van de provincie Noord-Brabant worden voorbereid. Het gesprek vindt plaats naar aanleiding van het resultatenfonds dat de provincie met Social Finance NL opzet. Ruben en ik gaan hiervoor vanmiddag (met de trein!) naar het provinciehuis in Den Bosch.

12.15 uur

Lunch! Het is onhollands mooi weer en we lunchen gezellig met z’n allen bij het kleine vijvertje in de tuin van het KIT.

12.45 uur

De afspraak in Den Bosch is pas om 17.00 uur, maar we gaan wat eerder om de laatste dingen te bespreken met Astrid Kaag, projectleider vanuit de provincie.

Helaas is er geen tijd meer voor een potje tafeltennis tegen Sabine. Morgen dan maar!

16.00 uur

Aangekomen op het provinciehuis zetten Ruben en ik samen met Astrid de laatste puntjes op de i van de presentatie aan de gedeputeerden. Wat is er tot nu toe gebeurd, waar staan we en waar willen we heen? Het gaat snel, eigenlijk staat alles wel. Nog even een kop koffie en dan knallen!

18.00 uur

Dat ging lekker! Iedereen was tevreden en de gedeputeerden waren enthousiast over de richting die wij willen inslaan. We kunnen nu dus weer flinke stappen zetten met het resultatenfonds.

18.30 uur

Op de ov-fiets gaan we terug naar station Den Bosch. Ineens bedenk ik me dat mijn fiets nog bij Amsterdam Amstel staat. Het is toch sneller om de trein naar Amsterdam Sloterdijk te nemen, dan pik ik mijn fiets morgen weer op.

Een drukke dag dus. Ik heb niet alles kunnen doen, maar ben zeker wel tevreden. Morgen de rest van de to do-lijst afwerken.

Return to top of page